Sidebar

30
Τετ, Σεπ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς για τις Προσκλήσεις Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος των δράσεων 1.4 «Αμειψισπορά με ξηρικές καλλιέργειες» και 2.3 «Σύστημα ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην παραγωγή καπνού» (1η και 2η πρόσκληση) του Μέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013, με ΑΔΑ: Β4ΩΡΒ-ΚΩΞ, Β4ΩΡΒ-ΥΦ8, Β4ΩΡΒ-ΕΗ2 αντίστοιχα. Οι ανωτέρω Προσκλήσεις του ΥΠΑΑΤ αφορούν νέες εντάξεις πενταετούς διάρκειας και υλοποιούνται με βάση την υπ. αριθ. 12194/7-11-2011 ΚΥΑ (ΦΕΚ 2624/Β΄/8-11-2011) και την υπ. αριθ 1564/8-2-2012 1η τροποποίηση αυτής (ΦΕΚ 546/Β΄/2-3-2012).

Όλοι οι δικαιούχοι των δράσεων 1.4 και 2.3 μεταξύ άλλων πρέπει:

  1. Να είναι αγρότες στις καπνοπαραγωγικές περιοχές και να έχουν ενεργοποιήσει το 2009 δικαιώματα προερχόμενα από τον καπνό,
  2. Να έχουν δηλώσει τα αγροτεμάχια που επιθυμούν να εντάξουν στις παραπάνω δράσεις στην Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης (ΑΕΕ) για το έτος 2011, να τα κατέχουν νόμιμα καθ’ όλη την περίοδο δέσμευσης και να μην τα έχουν εντάξει σε άλλη αγροπεριβαλλοντική δράση.

Σκοπός της δράσης 1.4 είναι η μείωση της κατανάλωσης αρδευτικού νερού, της χρήσης χημικών εισροών και ο περιορισμός των αερίων του θερμοκηπίου.

Σκοπός της δράσης 2.3 είναι η μείωση των ενεργειακών εισροών (χημικά λιπάσματα-φυτοφάρμακα), η βελτίωση της οργανικής ουσίας του εδάφους, η εξοικονόμηση νερού και η βελτίωση της βιοποικιλότητας.

Οι αιτήσεις ενίσχυσης:

  1. για τη δράση 1.4 υποβάλλονται: από τις 9/4/2012 έως τις 25/5/2012,
  2. για τη δράση 2.3 υποβάλλονται: από τις 9/4/2012 έως τις 25/5/2012 και από τις 16/7/2012 έως 31/8/2012

στους παρακάτω φορείς :

1) Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της οικείας Περιφερειακής Ενότητας

2) Κέντρα Ελέγχου και Πιστοποίησης Πολλαπλασιαστικού Υλικού & Ελέγχου Λιπασμάτων (ΚΕΠΠΥΕΛ)

3) Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ)

4) Οργανώσεις Παραγωγών Καπνού (ΟΠΚ)

Ο δικτυακός τόπος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση της πλοήγησή σας