Normal
0
false
false
false
EL
X-NONE
X-NONE
/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Κανονικός πίνακας”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;
mso-fareast-language:EN-US;}
Στην πολιτική της ίσης αντιμετώπισης όλων των Δήμων και των Φορέων της Ηπείρου από την Περιφερειακή Αρχή, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, τοποθετούμενος στο Περιφερειακό Συμβούλιο, πριν την έναρξη της συζήτησης επί των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης. Αφορμή αποτέλεσαν οι αιτιάσεις της παράταξης της μείζονος Αντιπολίτευσης “Ήπειρος Ανατροπής” σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Αφού τόνισε ότι περίμενε τα θέματα αυτά να τεθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο και όχι πριν την έναρξή του, υπογράμμισε ότι “δεν αρνηθήκαμε σε κανένα να θέσει τα θέματα που θέλει. Δεν διαχωρίσαμε κανέναν. Αγωνιζόμαστε ώστε ο τόπος να περάσει όσο πιο ανώδυνα γίνεται αυτές τις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε. Για αυτό ασχολούμαστε και με θέματα που δεν είναι της αρμοδιότητάς μας. Σε κάποιους δήμους δεν θα μπορούσαν να γίνουν έργα, αν δεν γινόταν προγραμματικές συμβάσεις. Χάρη στη συνεργασία για μεγάλο διάστημα με το Πανεπιστήμιο καταφέραμε να βρεθεί λύση για την Αρχιτεκτονική Σχολή”.
Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στις εργασίες που ανέλαβε η Περιφέρεια για την αποκατάσταση της λειτουργίας των ΤΟΕΒ, σε έργα του ΠΕΑΚΙ κλπ., κάνοντας εκτεταμένη αναφορά στο ΤΕΠ Φιλιατών: “Το έργο τελείωσε από το 2011. Όμως, έγιναν βανδαλισμοί και σήμερα ο εργολάβος είναι σε δεινή οικονομική κατάσταση. Τι έπρεπε να πούμε; Ότι το έργο είναι του Υπουργείου και να μην ασχοληθούμε; Απαιτούνταν ειδικές εργασίες. Το κάναμε με την ευθύνη που μας ανέθεσε ο Ηπειρωτικός λαός για να παραδοθεί σήμερα”.
Καταλήγοντας τόνισε και τα εξής:
“Γιατί θέλετε να μας κόψετε τα φτερά; Και μάλιστα εκεί που σαν τόπος έχουμε πλεονέκτημα. Ζητάω σεβασμό στην δουλειά μας. Το άγχος είναι να ληφθούν αποφάσεις και να εκτελεστούν. Και όχι να μαζευτούμε να συζητάμε. Άλλωστε, για τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου τηρείται η νομοθεσία, που προβλέπει μία συνεδρίαση το μήνα. Γιατί έχετε τόσο άγχος για να μας κατηγορήσετε; Σε αυτές τις δυσκολίες πρέπει να έχεις περίσσευμα ψυχής. Εμείς δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα και για όλα ενημερώνουμε την Οικονομική Επιτροπή”.
Η Περιφέρεια χρηματοδοτεί την αποκατάσταση της βλάβης του αξονικού τομογράφου του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας
Με το ποσό των 57.000 ευρώ η Περιφέρεια Ηπείρου επιχορηγεί το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας προκειμένου να προβεί στην αποκατάσταση της βλάβης που έχει θέσει εκτός λειτουργίας τον αξονικό τομογράφο. Την απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη ενέκρινε στη σημερινή του συνεδρίαση κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο. Όπως ανάφερε ο Περιφερειάρχης ενημερώνοντας το Σώμα, το θέμα τέθηκε από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας κ. Βασίλη Ψαθά.
“Η Περιφέρεια – υπογράμμισε- ανταποκρίνεται και θα συμμετάσχει στην αγορά της λυχνίας. Έχει πολύ καιρό που δεν δουλεύει ο αξονικός τομογράφος. Όπως είχα πει σε τέτοιες περιπτώσεις, αφού υπάρχει πλέον η σχετική νομοθεσία, θα επεμβαίνουμε”.
Ενέργειες για την προστασία των βοοειδών
από την Περιφέρεια Ηπείρου
Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο μετάδοσης της οζώδους δερματίτιδας είναι οι αγελαδοτρόφοι της Ηπείρου, καθώς όπως ενημέρωσε επίσημα την Περιφέρεια το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διαπιστώνεται επιδημιολογική εξέλιξη του νοσήματος στη χώρα μας, αλλά και σε γειτονικές τρίτες και μη χώρες. Το Υπουργείο μάλιστα παρέχει τη σύμφωνη γνώμη του στην Περιφέρεια να προχωρήσει στην προμήθεια εμβολίου, με ιδίους πόρους, κατά της νόσου για την προστασία των βοοειδών της περιοχής μας. Ο Περιφερειάρχης ενημερώνοντας το Περιφερειακό Συμβούλιο, τόνισε ότι η νόσος είναι ένα σοβαρό πρόβλημα για την αγελαδοτροφία μας και πολύ περισσότερο για τους μετακινούμενους κτηνοτρόφους, καθώς ήδη έχει δοθεί εντολή από το Υπουργείο για εμβολιασμό των ζώων στους γειτονικούς νομούς Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας. Ανέφερε ότι η προμήθεια εμβολίων γίνεται από χώρες της Αφρικής και η παραγγελία τους πρέπει να γίνει άμεσα, ζητώντας την εφαρμογή της νομοθεσίας για τις έκτακτες περιπτώσεις, πρόταση που έγινε αποδεκτή κατά πλειοψηφία από το Περιφερειακό Συμβούλιο. “Πάση θυσία πρέπει να βοηθηθεί ο κόσμος και να μη χάσουμε το κεφάλαιο των βοοειδών μας”, υπογράμμισε, ανακοινώνοντας ότι τη Δευτέρα έχουν κληθεί από την Κτηνιατρική Υπηρεσία σε ενημερωτική συνάντηση όλοι οι αγελαδοτρόφοι.
Ένταξη νέων προϊόντων στο Καλάθι Αγροτικών
Προϊόντων της Περιφέρειας Ηπείρου
Το Π.Σ. ενέκρινε την ένταξη νέων προϊόντων στο «Καλάθι αγροτικών προϊόντων Περιφέρειας Ηπείρου», με εισήγηση του Εκτελεστικού Γραμματέα Περιφέρειας Ηπείρου κ. Δ. Σιώλου. Τα σχετικά αιτήματα κατατέθηκαν από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Πρέβεζας και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γκουμάτσας Θεσπρωτίας, και αφορούν στην ένταξη στην πρώτη περίπτωση προϊόντων όπως όσπρια – ψυχανθή – εναλλακτικές καλλιέργειες, και στη δεύτερη ρύζι παραγόμενο στη Θεσπρωτία. Όπως επισημάνθηκε και από τον εισηγητή, το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο πριμοδοτεί την κατεύθυνση παραγωγής προϊόντων, ενταγμένων στο Στρατηγικό Σχεδιασμό κάθε Περιφέρειας.
«Θέλει αρκετή δουλειά. Οι υπηρεσίες μας πρέπει να ξεχάσουν το γραφειοκρατικό κομμάτι, όπως είχαν συνηθίσει μέχρι σήμερα, και να δραστηριοποιηθούν σε αυτούς τους νέους τομείς», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας, υπεύθυνος του Καλαθιού Αγροτικών Προϊόντων κ. Βασίλης Ψαθάς αναφέρθηκε στη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την κατάρτιση του στρατηγικού σχεδιασμού για τα αγροτικά προϊόντα, και του καλλιεργητικού πλάνου σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, και στις ενέργειες σύστασης σήματος ποιότητας Ηπειρωτικού χαρακτήρα. «Είναι δύσκολο εγχείρημα. Μόνο για να προσδιορίσουμε τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων και να τα ενώσουμε όλα μεταξύ τους, είναι δύσκολο, ακόμη και σε επιστημονικό επίπεδο. Δεν το αφήνουμε αλλά συνεχίζουμε να ασχολούμαστε με το θέμα».
· Η συζήτηση του θέματος για την τροποποίηση της απόφασης για τον καθορισμό των εδρών ταξί, αναβλήθηκε για επόμενη συνεδρίαση.