Normal
0
false
false
false
EL
X-NONE
X-NONE
/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Κανονικός πίνακας”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:8.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:107%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,sans-serif;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-language:EN-US;}
Στην 1η συνεδρίαση του νεοσύστατου Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ε.Ο.Τ. στην Αθήνα συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης Ηπείρου κ. Στράτος Ιωάννου.
Στην τουριστική πολιτική που σχεδιάζει η Κυβέρνηση αναφέρθηκε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, ενώ επιμέρους ζητήματα ανέπτυξαν ο Υφυπουργός κ. Μάνος Κόνσολας, ο Γενικός Γραμματέας κ. Κων. Λούλης, η Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Άντζελα Γκερέκου κ.ά..
Στην παρέμβασή του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου, αρχικά εξήρε την απόφαση συγκρότησης του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, για το οποίο είχε δεσμευτεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου κατά την επίσκεψή της στην Ήπειρο τον περασμένο Σεπτέμβριο. «Η θέσπιση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, αποτελεί μια πρωτοβουλία που μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων που εντοπίζονται, κυρίως όμως στην ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος με ενιαία κριτήρια», ανάφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ιωάννου, ο οποίος στη συνέχεια ανέπτυξε σε γενικές γραμμές την τουριστική πολιτική που εφαρμόζει η Περιφέρεια Ηπείρου, εισάγοντας και αναδεικνύοντας νέες μορφές τουρισμού, που εξυπηρετούν τον στόχο της διατήρησης της επισκεψιμότητας και της διάχυσής της προς όλες τις περιοχές καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Ειδικότερα ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στις Πολιτιστικές Διαδρομές στα Αρχαία θέατρα, σε δράσεις ανάδειξης ιστορικών, πολιτιστικών και θρησκευτικών μνημείων, στην προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού κ.ά.. Τόνισε πως με τα έργα βιολογικών καθαρισμών, τον εκσυγχρονισμό των καταφυγίων κλπ, αναβαθμίζεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στο παράκτιο μέτωπο, ενώ η σύνδεση του τουρισμού με τα τοπικά προϊόντα- που ήδη έχει ξεκινήσει στην Ήπειρο- είναι απαραίτητη ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τις τοπικές κοινωνίες.
Ο κ. Στράτος Ιωάννου, υπογράμμισε επίσης, πως η πρόθεση του Υπουργείου Τουρισμού για τη διαμόρφωση ενός αυτόνομου, στρατηγικού σχεδίου για την πολυκεντρική ανάπτυξη του τουρισμού, βρίσκει απόλυτα σύμφωνη την Περιφέρεια Ηπείρου, που ήδη υλοποιεί ένα μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχεδιασμό για τον τουρισμό. Επεσήμανε όμως πως η επιτυχία του προϋποθέτει ότι σε αυτόν θα εντάσσονται και θα ακολουθούν τις στοχεύσεις του, όλοι οι άλλοι φορείς που εμπλέκονται σε ζητήματα τουρισμού (δήμοι, επιμελητήρια, επαγγελματίες), ώστε να εκπέμπεται ένα ενιαίο μήνυμα και να επιτυγχάνονται τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. «Η πολυδιάσπαση των δράσεων, όπως έχει αποδειχθεί μέχρι τώρα, δεν αποδίδει και προκαλεί σύγχυση και στρεβλώσεις», υπογράμμισε.
Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης έθεσε μεταξύ άλλων και δύο αιτήματα: Τη συνδρομή του Υπουργείου Τουρισμού για την αύξηση των προσκλήσεων προς δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες για ταξίδια εξοικείωσης και την αύξηση των χρηματοδοτήσεων για βελτίωση των απαραίτητων υποδομών.